Cum sa-ti algei fotograful de nunta?

iulie 18, 2018 by Calin Narcis in Calin Narcis 0 comments
Cum sa-ti algei fotograful de nunta?

Care sunt primii pasii pe care trebuie sa ii faci cand alegi un fotograf de nunta?

Pentru ca este o intrebare care va preocupa in mod deosebit la momentul in care pregatiti evenimentul cel mare, am gandit ca este oportun ca in articolul pe care il voi scrie azi sa vin in ajutorul vostru cu un raspuns care sa simplifice cumva abordarea pe care o aveti atunci cand cautati un fotograf pentru nunta.

Un martor privilegiat al acestui eveniment, deseori prezent chiar si in intimitatea pregatirilor, fotograful este un altfel de furnizor de servicii. Este persoana care se va preocupa de amintirile legate din ziua nuntii voastre si de a carei pricepere depinde daca va veti putea bucura o viata intreaga de acestea. Prin urmare, este imperativ sa il alegeti cu atentie.

De la iesirea din primarie, in cazul in care alegeti sa faceti cununia civila in aceeasi zi cu nunta, la schimbul de verighete in timpul ceremoniei religioase si pana la toate momentele emotionante din timpul petrecerii, fotograful este cel care are responsabilitatea de a captura momentele cheie ale nuntii voastre.

Cum fotografiile reprezinta unicul mijloc de a pastra in memoria voastra cele mai importante aspecte de la eveniment, va recomand sa cautati un fotograf pentru nunta voastra cu cel putin noua luni inainte de ziua cea mare. De fapt, cu 12 -9 luni inainte de nunta este cel mai potrivit, cu mentiunea ca la acel moment trebuie sa stiti cel putin unde veti organiza petrecerea si data exacta a evenimentului.

Unde il gasiti?

Este dificil sa stiti unde sa cautati un fotograf de nunta daca nu ati angajat niciodata unul. Cel mai simplu este sa vizionati site-urile mai multor fototografi si sa va opriti la acelea pe care ati gasit fotografii care va plac. Aceasta poate fi o prima abordare excelenta. Analizand site-urile fotografilor care v-au atras la o prima vizualizare veti putea afla mai multe despre modul lor de lucru si decizia va fi mai simplu de luat.

Pe de alta parte, va puteti intreba prietenii despre care stiti ca au cautat recent un fotograf de nunta. Recomandarile acestora va pot fi de mare ajutor.

Scrieti pe un carnetel numele fotografilor ale caror fotografii de pe site-uri v-au placut mai mult si reveniti pe site-urile acestora pentru o noua vizualizare – pana la urma va trebuie sa alegeti unul singur.

Stilul fototografiei in care va regasiti

Chiar daca nu cunoasteti foarte multe despre arta fotografica, va fi simplu sa constatati daca fotograful se concentreaza pe capturarea momentelor emotionante sau are o alta abordare. Ar trebui sa va regasiti in fotografiile pe care le publica in portofoliul de pe site.

Este momentul sa dati telefoane

Presupunand ca ati facut acest lucru, lista cu nume de fotografi ar trebui sa fie mai mica. Este momentul sa dati telefoane sau sa trimiteti e-mail-uri. Indiferent de modalitatea de contact pentru care optati, initial trebuie sa aflati raspunsuri la intrebari care privesc disponibilitatea si preturile sale – in cazul in care acestea nu sunt deja specificate pe site. In prima discutie telefonica ii puteti explica fotografului pe scurt despre cum va imaginati nunta si sa ii povestiti despre ce asteptari aveti.

Intalniti-va cu fotograful

Daca discutia telefonica a decurs foarte bine, nimic nu va impiedica sa mergeti la o intalnire fata in fata. In timpul intalnirii povestiti despre asteptarile pe care le aveti de la el si spuneti-i care sunt cele mai importante momente pentru voi: cadrele surprinse in timpul ceremoniei religioase, cadrele din timpul petrecerii in care sa apara toti invitatii, detaliile, decorului s.a.m.d.

Discutati deschis cu privire la preturi. Intrebati ce servicii sunt incluse in pretul final – sunt fotografi care, ofera un album foto de nunta, accesul la o galerie online, poate o sedinta foto de nunta (after wedding), livrare rapida a fotografiilor s.a.m.d.

Nu in ultimul rand, aceasta intalnire va creaza posibilitatea de a intelege cu mult mai bine personalitatea fotografului. Este discret? Extrovertit? Amuzant? Nu trebuie sa uitati nicio secunda ca fotograful va fi tot timpul alaturi de voi la eveniment si ca este important sa va simtiti confortabil cu acesta.

 

 

 

 

Back to Top
%d blogeri au apreciat: