Exista secrete in fotografie?

15 iunie 2018 by Calin Narcis in Calin Narcis 0 comments
Exista secrete in fotografie?

 

 

Este suficient sa fii talentat?

In fotografie conteaza sa fii talentat, dar nu este suficient. Evolutia implica foarte multa munca si perseverenta. Trebui sa surprinzi emotia si sa o transmiti. Sa pictezi cu lumina. Sunt o multime de lucruri de spus pe acest subiect – de astfel, se pot scrie zeci de carti pe tema asta.

Sa fii fotograf si sa surprinzi imagini care sa reziste peste ani inseamna sa proiectezi bucurie in timp. Indiscutabil, fotografia este o arta pe care daca o practici cu pasiune si devotament va  transmite emotie pura indiferent ca vorbim despre fotografia de nunta, fotografia de familie, fotografia de maternitate s.a.m.d.

Cat de mult conteaza echipamentul cu care lucrezi?

Similar oricarei alte ramuri ale artei, procesul de creatie este cu mult mai important decat echipamentele cu care se lucreaza. Gandeste-te la Brancusi, sculpturile sale sunt nemuritoare, cu toate acestea a avut la indemana o simpla dalta.

Ceea ce am spus anterior nu sustine nicicum ca echipamentele cu care lucrez nu sunt importante. Fara acestea nu s-ar obtine performanta si nu ar putea fi vorba despre evolutie. Doar ca aparatul de fotografiat si celelalte elemente de care ma folosesc in munca mea, nu ar oferi un serviciu complet si optim fara sa existe pricepere.

Prin ce mijloace alegi sa exprimi emotia?

Aparatul foto ma ajuta sa realizez documentarea vizuala. Este suficient? Sa presupunem ca sunt angajat sa fac o sedinta foto de maternitate. In mod evident, o femeie insarcinata emana emotie indiferent de unghiul din care o privesti, doar ca fotografia care o surprinde trebuie sa poarte in ea emotia aceea, sa o exprime. Din multitudinea de fotografii pe care le obtin in timpul unei sedinte foto aleg imagini pe care ulterior le modific si le adaug o nota personala.

Priveste o fotografie de botez! Simti sau vezi? Vezi ca in fotografia respectiva sunt membrii familiei tale sau experimentezi o reactie emotionala? Doar arta poate sa produca un raspuns emotional la un subiect si nu un raspuns tehnic. Pentru ca aceste trairi sa fie posibile, fotografia respectiva trebuie sa exprime o metafora, iar posibilitatile fotografului sunt infinite.

Indiferent de tipul de fotografie pe care trebuie sa il realizez, scopul meu este acela de a crea emotii, fotografii pline de viata, de a oferi calitate si nu cantitate de fotografii care sa nu exprime nimic.

Exista reguli in fotografia de nunta?

Sigur ca exista! Consider ca exista reguli in orice am face! Parcursul meu a implicat practica si studiu, insa consider ca am ajuns la un nivel in care creativitatea imi permite sa propun la randul meu reguli si sa ma bucur alaturi de clientii mei de rezultate fantastice.

Obiectivul pe care nu l-am scapat niciodata din vedere a fost acela de a-mi forma un stil personal, un stil unic care sa faca diferenta. Urmaresc acest obiectiv si acum, abordand intr-o maniera proprie toate elementele care conduc la obtinerea unei fotografii ireprosabile. Un fotograf de nunta, de exemplu, nu este doar un fotograf priceput, ci si unul creativ, capabil sa realizeze momente unice.

Vorbeam despre reguli. Orice proiect trebuie sa aiba o tema, un concept, tehnica si un subiect – toate aceste elemente il fac original. Niciun eveniment la care particip si niciun proiect in care ma implic nu sunt tratate superficial. Fiecare sedinta foto de maternitate este unica si are ceva foarte special s.a.m.d.

Exista secrete in fotografie?

Raspunsul este negativ! Sigur ca nu exista! Doar munca, perseverenta si pasiunea pot sa asigure succesul unui fotograf! Totul se invata in timp, prin munca si multa educatie, doar ca despre acestea iti voi vorbi intr-un alt articol pe care promit sa ti-l pun cat de curand la dispozitie!

 

Link-uri utile

fotografia de nuntafotografia de botezfotografia de maternitate 

 

Back to Top
WhatsApp us